27 April 2008

Ce rost ai tu oare pe pamant?

... ce rost au toate astea? Nu exista om care sa te inteleaga cu adevarat, nu exista nimeni care sa te iubeasca asa cum ar trebui. Nimeni nu iubeste pe nimeni. Oamenii, cele mai egoiste fiinte, nu sunt capabile de iubire. Putini sunt aceia care il iubesc cu adevarat pe Dumnezeu. Si nici iubirea aceasta nu mai este pura. A devenit fatarnica, egoista, ipocrita. Mi-e scarba de cei cu priviri pocaite sub ale caror gene se ascund cele mai marsave fapte. Nu-mi spune mie ce sa fac, tu, cel care ai ucis cu vorbele tale, zeci de inimi. Noi nu iubim. Ai putea sa mori pentru fiinta iubita? Daca te-ar intreba, i-ai spune ca da, ca ti-ai da viata pentru ea, dar in fata primejdiei, ai impinge-o in prapastie. Ce rost au toate acestea daca iubirea nu exista? Am inventat-o ca sa ne ascundem chipurile de tradatori. Din cand in cand, unele masti cad si atunci ochii plini de ura stralucesc in intuneric. Oamenii sunt cele mai egoiste fiinte.

11 comments:

  1. Anonymous07:31

    preach it sister !!! :)

    ReplyDelete
  2. Am spus numai ceea ce cred :p Nu am intentia de a convinge pe nimeni. Astept sa se convinga singuri.

    ReplyDelete
  3. incearca sa ii spui ceea ce ai scris unei persoane care se crede altruistã, si dupa aceea demonstreaza i ca altruismul e cea mai mascata forma de egoism.
    ai citit crima si pedeapsa? eu nu imi imaginez cum un om religios ca dostoievski poate scrie aseamnea lucruri

    ReplyDelete
  4. nu cred ca religia are vreo legatura cu asta. Asa cum am mai spus, pana si iubirea pentru Dumnezeu nu mai este pura si uneori se naste o iubire falsa care are la baza motive mai mult sau mai putin "ortodoxe". Altruismul ar trebui sa insemne ca uiti de tine ajutandu-i si iubindu-i pe ceilalti. Cati sunt oare aceia care ii ajuta pe ceilalti ca sa se ajute pe ei? Cati nu au ajutat oare pe cineva doar din dorinta de a-si umple un gol sau din speranta ca vor primi un loc, acolo sus?! Si uite-asa, I rest my case.

    ReplyDelete
  5. Cand eram mai mica m-am rugat lui Dumnezeu sa il vindece pe fratele meu (este autist) si I-am spus atunci ca daca vrea poate sa ma ia pe mine si sa-i dea lui sanatate.
    Dar nu s-a intamplat asa, mai tarziu mi-am dat seama ca de fapt acea posibilitate era cea mai usoara, comoda de a-l ajuta pe fratele meu. Mi-a ramas o sarcina mai grea sa-l port si pe el si pe mine.
    Suna sentimental dar asta simt.
    Imi place blogul tau uneori ma privesc in el;)
    numai bine

    ReplyDelete
  6. Nu pot decat sa zambesc din suflet citind ca mai exista si oameni care iubesc cu adevarat. Dar nu stiu daca fara legaturile de sange, iubirea este aceeasi. Multumesc pentru ceea ce ai scris. Multa sanatate tie si fratelui tau si tot binele din lume.

    ReplyDelete
  7. Am o rugaminte la tine daca ai ceva timp liber sa imi completezi un interviu despre blogeri, imi fac licenta pe identitate virtuala; asta numai daca poti si vrei,eu oricum iti multumesc:-*

    ReplyDelete
  8. ah, se pare ca m-am exprimat prost:(

    ma, verde ursuz, vroiam sa iti zic doar ca nu exista altruism, sau abandonare de sine in iubire. omul este o fiinta prin excelenta egocentrista dpdv psihologic, chiar si atunci cand iubeste o face pentru simplul fapt ca prin asta se simte bine(cu eul interior). dar ca faptul ca iubirea este un sentiment egoist nu profaneaza sau urateste sentimentul sau manifestarea lui

    priveste in interior si vei observa ca am dreptate(desi vb in clisee)

    ReplyDelete
  9. Privind lucrurile din acest punct de vedere, ai dreptate, dar oricum uneori acest egoism depaseste limitele aceelea care ne fac sa iubim tot pentru noi.

    ReplyDelete
  10. ai dreptate si observ la tine o mare sete de iubire :>
    imi dau seama de asta pt ca este primavara si pt ca o simt si eu

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare