12 October 2008

The Mist

In primul rand nu a fost un film de groaza asa cum m-as fi asteptat, ci un Bloody Bloody Mary. Momente previzibile, cadre tipice, personaj in stanga, loc liber in dreapta, cu siguranta in urmatoarele 3 secunde aparea o creatura care incerca sa intre prin geam. Nu, nu au existat momente infricosatoare, doar parti insangerate si detaliate. Sfarsitul se ghiceste abia la sfarsit, dar din nou, ironia e previzibila. I-am spus lui L. ca daca as fi fost regizor, as fi chemat armata. Nu va spun in ce moment al sfarsitului, dar daca ati vazut filmul, stiti cu siguranta cadrul (extrem de reusit) la care ma refer. Si acum, lasand la o parte scenariul destul de previzibil, trebuie sa vedeti filmul din alta cauza. Uitam de monstri, insecte si alte lacuste uriase. In esenta e vorba de comportamentul oamenilor. Unii nu reactioneaza bine sub presiune, iar un bun orator (in cazul de fata o femeie nebuna cu o credinta dusa la extrem) ii convinge pe altii sa ucida cu sange rece. Ollie (asistentul comercial cu abilitati nebanuite) trage in sticla de lapte. Nu stiu de ce au ales sa fie lapte, era mult mai firesc sa bea niste suc, dar trecem peste acest amanunt care oricum nu schimba cu nimic momentul foarte bine realizat. O replica simpatica a fost aceea in care unul dintre oamenii din supermarket uitandu-se la niste insecte (cam mari, ce-i drept. Bine, neobisnuit de mari.) care misunau pe ferestre, a intrebat:
-Are those bugs?
... Nu, o specie noua de caini. Normal ca erau insecte! Cam mari, am mai zis, dar in fine, insecte!
Nu-mi place sa cred ca oamenii se comporta asa in situatii extreme, dar lasand la o parte insectele, realitatea cam asta e.
Hugs&bugs!

7 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Hmmmm... Monsieur... De ce ti-ai sters commentul? No more white wine for me, you say?! :( (and now people will think that I'm an alcoholic)...

    ReplyDelete
  3. :)) Dammit, cum de l-ai vazut ca n-a fost acolo mai mult de 2 minute.

    Mi se parea stupid si d-aia l-am evacuat.

    ReplyDelete
  4. Anonymous17:55

    varugamsavacumparatibilet !>:)

    ReplyDelete
  5. @Ganryu: acuma sa nu-ti imaginezi ca la doua noaptea stateam cu ochii-n blog. dormeam, dar blogspot-ul era treaz si veghea pentru mine si mi-a trimis un e-mail, cum face de fiecare data, cu ce commenturi au mai fost scrise.
    @chaos_and_smiles: tu stii ca eu tre sa iti fac cinste cu un ceai?!

    ReplyDelete
  6. Anonymous07:49

    bai angro de redecorări interioare...ce-am vorbit eu cu tine ?

    ReplyDelete
  7. :p Oricum nu ramane nici asta...

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare