16 February 2013

fii singur

sunt multe lucruri care te pot dezamagi in viata. si sunt multi oameni care te pot tine pe loc. si poate cel mai dureros e sa vezi ca exact oamenii pe care ai vrea sa te poti baza oricand nu vor intelege sprijinul de care ai nevoie. nu vreau sa cunosc dezamagire mai mare, inca nu stiu cum sa o gestionez pe aceasta. dar cred ca e adevarat ca astfel de lucruri se intampla ca sa devenim mai puternici. fiindca, pe de alta parte, exista si oameni care vor rezona cu tine, oameni care iti vor intinde o mana de ajutor, oameni care vad in tine ceea ce tu azi vezi numai pe jumatate. si am incredere ca din afara lucrurile se vad intotdeauna mai bine.

invata sa fii singur si sa fii sigur de ceea ce vrei sa faci si unde vrei sa ajungi. fiindca atunci vei pune mai putine intrebari, vei cere mai putin altora si vei face pasi ascultand numai de tine si de inima ta. nimeni, niciodata, nu o sa simta durerea in locul tau si nu o sa verse nimeni lacrimi in locul tau.

am plecat. am plecat dintr-un loc care a incetat sa-mi fie refugiu. si sunt atat de departe, din ce in ce mai departe. de dincolo nu se vede aceasta legatura rupta, aceasta distanta pe care o mentin prin faptul ca nu ma mai intorc. e modul meu de a fugi de o situatie care ma raneste. fiindca uneori nu tine de tine si nici macar nu are legatura cu tine.uneori oamenii te vor rani fiindca au problemele lor, iar tu vei fi doar o victima intamplatoare. si nu vreau. asa ca ma tin deoparte. un egoism pe care mi-l asum fiindca durerea care vine odata cu el imi justifica si decizia.

stiu cum problemele lor pot sa ma afunde, sa ma prinda intr-un cerc in care ei se afla deja fara sa inteleaga ca  exista solutii. nu suntem legati de nimeni. traiti-va viata cum vreti, plecati cat mai departe daca e nevoie, faceti ceea ce simtiti. fiindca daca nu va ascultati inima, peste ani, o sa ajungeti sa fiti plini de regrete. nu veti mai vedea solutii, ci probleme. si-o sa vreti sa-i tineti si voi pe altii pe loc asa cum vi s-a intamplat si voua. nu sunteti legati de nimeni. traiti-va viata.

2 comments:

  1. of, cred ca dintre toate astea, cel mai trist e ca uneori suntem siliti sa plecam cat mai la distanta, dar si mai trist decat atat e ca de multe ori nici toata distanta din lume nu te poate impiedica sa nu mai simti...

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare