29 August 2012

fericirea e o lupta pe care o duci zi de zi

muuse.com
fericirea te rascoleste pana in cele mai adanci simturi. te da peste cap si te face sa crezi ca o sa aluneci in cel mai profund hau. te face sa crezi ca mergi pe cea mai subtire sarma din lume. cine-a zis ca fericirea e usoara?

eu, nu. si o simt in fiecare zi. cand incepi sa o descoperi, cand o cauti, cand in sfarsit o gasesti, incepe lupta. si poate sa dureze ani pana cand se face liniste. pana cand reusesti sa ajungi la jumatate. cand nu mai esti o punte, cand ai trecut peste propria-ti limita ca om.

nefericirea e o alegere. la fel e si fericirea. doar ca in nefericire aluneci si trebuie sa faci prea putin. acolo trebuie sa analizezi lucrurile gresite. mintea oboseste, actiunea dispare. omul se pierde in cele mai intunecate ganduri. si uita ca i-a fost data o inima a carei menire e sa iubeasca lumea si nu sa sufere.

pentru fericire trebuie sa lupti. in fiecare zi. de la prima ora pana la ultima secunda in care inchizi ochii inainte de culcare. fericirea inseamna actiune. inseamna sa fii expus riscului in permanenta. inseamna sa ai incredere la nesfarsit in toti oamenii noi din viata ta.

inseamna sa te lupti sa privesti inapoi cu intelegere. sa ierti, sa te ierti. inseamna sa nu te infurii pe tine si sa nu te mai infurii pe ceilalti. inseamna sa numeri lucrurile bune din viata ta si sa faci sa fie mai bine. inseamna sa lupti, sa schimbi, sa zambesti, sa rezisti, sa traiesti din plin. dar secretul asta e: ca esti fericit abia atunci cand traiesti din plin. si lupta se domoleste. actiunile tale au rezultate imediate. si-ncep sa iti umple inima de bucurie lucrurile marunte.

si mai inseamna sa mergi mai departe cand simti ca nu mai poti. si sa stii ca poti merge mai departe. inseamna sa inveti sa te plangi mai putin si sa intelegi ca nu ai dreptul sa te plangi fiindca tot ce ti se intampla se intampla fiindca ai ales sau nu ai ales.

fericirea inseamna sa schimbi, sa te misti, sa actionezi intr-o directie, sa repari ce-ti face rau. inseamna sa muncesti din greu si sa iti pastrezi echilibrul in acelasi timp. treptat, totul se potoleste. entuziasmul capata alte sensuri. intelegi ritmul vietii si nu mai alergi spre nicaieri. intelegi ca esti ca un rau si ca unii oameni nu vor fi mereu in viata ta. si curgi, lin, mai departe, in lumina soarelui.

 fericirea e o lupta pe care alegi sa o duci in fiecare zi. si e o alegere.

2 comments:

  1. dar un rau cand curge crezi ca lupta? pur si simplu se lasa in voia gravitatiei, isi plimba moleculele jucause pe pietrele alea si....curge.

    ReplyDelete
  2. si raul curge, din fericire. dar cu raul nu ne luptam, il lasam sa ne invaluie. tocmai asta e, ca e usor sa te lasi inghitit de starile care nu-ti fac bine. nu trebuie sa faci nimic, nu mai actionezi.

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.
îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare