02 November 2009

Să nu ai aşteptări. Nu am. Dar nici tu să nu ai.

Of, şi câte poveşti aş mai fi avut de spus.

Iubire, după cum spuneam. Dacă ar fi să îi dăm (încă) o definiţie, e ceea ce ne face uneori puternici şi e ceea ce ne face uneori slabi. Chiar şi cel mai puternic bărbat va deveni, la un moment dat, slab şi neajutorat în braţele celei care s-a oferit să îl ajute printr-o îmbrăţişare sinceră şi fără aşteptări. Mama răniţilor. Multe dintre noi devenim câteodată astfel de personaje, pentru perioade mai mari sau mai scurte de timp. Chiar şi aşa, în chip de „cele care alină”, cel mai bine e să ne retragem repede când simţim că nu nu ne putem hrăni doar din alinarea celuilalt. Să nu ai aşteptări. Nu am. Dar nici tu să nu ai. Şi tot de cele mai multe ori, această îmbrăţişare ne este răsplătită printr-o retragere sistematică şi bine pusă la punct. Pentru că până şi cel mai puternic bărbat, odată descoperit, dezbrăcat de rămăşiţele unei foste armuri purtate acum doar de nevoie în faţa societăţii, se va retrage stăpânit de o teamă pe care „cele care alină” nu şi-o vor justifica niciodată. Instinctul ne spune când e cazul să sperăm, să iubim, să luptăm sau când să ne retragem. Raţiunea nu face decât să deformeze totul prin argumente şi contra-argumente. Instinctul îmi spune că am luat decizia bună. Să nu ai aşteptări.

4 comments:

  1. :) Da, frumos mai e sentimentul (desi nu intotdeauna pe moment) ca ai facut ce trebuia, ca ai luat decizia potrivita... atunci cand simti (nu doar intelegi rational) ca asa e cel mai bine. E chiar linistitor. E minunat sa fii impacat cu tine insuti/insati. Hugs si ne vedem zilele astea ;)

    ReplyDelete
  2. :) da, este. si da, se pare ca ne vedem! :) si maine, si joi. ;))

    ReplyDelete
  3. Din pacate sunt momente in care, dupa asemenea experiente, vei cauta chiar tu o "mama a ranitilor"... si asa se creaza un cerc...

    ReplyDelete
  4. Hmmm, nu chiar. Am făcut referire la un anumit tip de "prietenie" care apare între bărbaţi şi femei.

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare