22 January 2012

sunt uneori în noi

artere salvatoare prin care pulsează gânduri de bine amestecate cu voci care ne spun că trebuie să avem răbdare. şi-mi zâmbesc şi nu mă mai supăr când văd că alţii nu-şi mai găsesc timp pentru noi. fire impulsivă, mi-ar fi uşor să las câteva cuvinte să încheie totul pentru că nu am timp ca alţii să nu aibă timp pentru mine. am timp pentru cei care nu-mi fac inima să se strângă atunci când îmi spun că vor să mă vadă, iar eu nu-mi mai dau seama de ce. am timp pentru cei care îşi amintesc de mine suficient de mult, prea mult uneori pentru că prieteniile înseamnă timp, telefoane, cine, prânzuri, călătorii, linişte în doi sau mai mulţi, încredere, împăcare. nu am timp pentru zgomot şi nu am timp pentru neîncredere din partea altora. nu am timp pentru oamenii care nu au încredere în mine. cei care-mi pun la îndoială prietenia nu-mi pot fi prieteni. depărtarea pe care unii şi-o imaginează îi îndepărtează cu adevărat. dar eu am învăţat, cu ceva timp în urmă, că nu e timp să alergăm după cei care nu ştiu încotro să alerge, dar nici nu se opresc vreodată. unii oameni pleacă şi se întorc buimăciţi după ce au alergat către alţi zece prieteni. nu avem zece vieţi. e bine să ne înconjurăm de oameni care au încredere în noi pentru ca şi noi să avem încredere în ei. nu-mi plac tipologiile, dar există. ştiu cât ofer şi îndoielile din partea altora nu au ce căuta în viaţa mea. e totul bine când vrei să-ţi fie bine.

3 comments:

  1. Eu m-as simti un om minunat daca as fi prietena cu tine, pentru ca tu esti un om minunat. Iar cei care-ti sunt prieteni sunt foarte norocosi.

    ReplyDelete
  2. mulţumesc frumos, însă nu mă consider un om minunat. îmi doresc, ce-i drept, să devin un om bun. legat de prietenii, cred că definiţia clară a unei astfel de relaţii ne conduce acţiunile în relaţia cu ceilalţi. ştiu că în jur trebuie să am doar oameni sinceri şi buni, oameni care gândesc pozitiv şi care mă inspiră. nu îi refuz ca prieteni pe cei care trec prin perioade grele, dar închid mereu orice uşă (pentru totdeauna) faţă de cei care mă rănesc, mă dezamăgesc în mod voit şi mă fac să nu mai am încredere în ei. am învăţat, din fericire, să nu mai am resentimente şi să-mi placă mereu oamenii noi. e o viaţă trăită din plin, aşa ar trebui să fie toate vieţile.

    ReplyDelete
  3. îmi pare deseori că la tine pe blog am o căsuţă mică de tine construită. şi e cald şi bine la tine :)

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare