22 September 2013

iubire etc.



sunt multe cai de a iubi. dar cea mai frumoasa iubire e cea prin care cresti. sa fii pasionat si sa ai o minte frumoasa. o minte atat de frumoasa incat tu sa ti-o schimbi pe-a ta in bine. sa urmaresti cum ceea ce face celalalt te face si pe tine un om mai bun. sa stii ca intre trecut si viitor exista inca altcineva.

cate povesti de dragoste incap intr-o viata? as spune ca una singura, o iubire neconditionata prin care ii iubesti sincer pe cei care aleg sa aiba un rol in viata ta. fara sa ceri ceea ce un om nu poate oferi. e cam cel mai sanatos mod de a iubi fara sa simti ca ti s-a golit inima. ai in tine iubire cat pentru un milion de ani, iubire la care se adauga cea pentru viata, pentru tot ce exista frumos si bun, inclusiv iubirea pentru dorinta de a schimba ceva, iubirea pentru actiune.

poti sa iubesti un om fiindca e pasionat de ceva. nu de tine, poate asta e cea mai egoista iubire. sunt incantatoare mintile pasionate de ceva, inimile care bat intr-un ritm atat de seducator. ii recunosti, nu? pe oamenii aia care par sa straluceasca. si mai sunt oamenii care te privesc intr-un mod pe care acum il recunosti: sinceritate si caldura.

ochii sunt ferestrele sufletului si uneori nu transmit nimic. noroc cu oamenii de la care inveti sa ghicesti in sentimente bune. cand te-nveti cu un astfel de bine, incepi sa cam tai raul de la radacina, din ce in ce mai din scurt. harst-harst.

dar nu despre rau as vrea sa scriu, ci despre iubire. iubirea pe care o oferi fiindca esti pur si simplu indragostit de cineva. de cine e, de ceea ce face, pur si simplu de el, ca intreg. si nu-i sentiment mai frumos ca iubirea. chiar si atunci cand iubesti neconditionat. nu inveti usor sa nu ceri ceea ce nu ti se cuvine. dar cand inveti asta, intelegi ce frumos e sa iubesti asa. si pe urma te indragostesti usor de oameni. fiindca nu raman rani niciodata acolo unde altii aleg sa duca lupte grele.

si zambesti, in sinea ta, amitindu-ti intotdeauna cu drag de minti frumoase. de oameni, ca intreg. oameni de care te-ai indragostit si de care te vei mai indragosti. fiindca iubirea e asa de frumoasa.

2 comments:

  1. imi place cat de simplu, frumos si din inima ai scris despre iubire...

    ReplyDelete
    Replies
    1. simplu si frumos, doua aspecte importante in multe situatii.

      Delete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare