06 June 2014

only lovers

Promite-mi că asculţi asta în timp ce citeşti.

cele mai bune filme sunt cele care te îmbată ca un vin bun. îmi place să văd filmele singură, să nu mă-ntrerupă nimeni. dacă ai fi lângă mine, m-aş gândi la tine. la respiraţia ta. la momentul în care m-ai lua de mână. la pielea mea lângă pielea ta. m-aş juca apoi cu degetele în palma ta. ţi-aş trasa linii imaginare pe braţ. cercuri. poveşti. cuvinte pe care m-aş teme să ţi le spun. ţi le-aş rosti pe toate, pe piele, nevăzute, ascunse, dar simţite.

dar aşa, singură, te uit cu totul. nimic nu mai există în afară de muzică, imagini şi cine sunt cu adevărat. acolo sunt eu. cred că ai simţit şi tu asta când ai mers singur la film. nu mai există nimeni în afară de tine. aşa cum în seara asta n-a existat nimeni în afară de mine.

sunt trei filme pe care acum aş putea să le văd unul după celălalt, ca o călătorie imaginară şi perfectă: Io e Te, La Grande Bellezza şi Only Lovers Left Alive. mi se pare că spun toate aceeaşi poveste. dar pe niciunul n-aş putea să-l văd cu tine.

3 comments:

  1. l-am văzut și eu singură, la cinema. lângă mine era o doamnă de vârsta a doua, aproape a treia, mai degrabă o tanti, care a dormit zgomotos mai tot filmul. iar la final m-a întrebat mirată și puțin indiferentă față de film, dacă mi-a plăcut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. poate doar... respira cu dificultate. :)) imi place sa vad filmele cu putini oameni in sala. daca e goala sala si cineva se asaza fix langa mine, imi schimb locul. intr-atat de sociabila sunt. :))

      Delete
    2. I know the feeling :-)
      in cazul asta,eu nu prea aveam de ales. a fost mai când a apărut filmul, iar sala era plină plină

      Delete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare