21 October 2014

uita-te la etichete


trece fara rost. bine, scriem din nou. asa, si? si scriem mai bine si avem idei. bun, nota zece. fericit? fericita? hai ca stau cu mainile legate daca vrei. ma prefac ca pot functiona si asa, fara plamani, fara inima, fara ce mai vrei. merg, papusa in mainile unui papusar. oricum, cred ca mi-ar placea sa iau niste cursuri de actorie. doar asa. doar asa sa vad daca ma schimba cum m-a schimbat dansul. vezi ca un pic s-a ales praful si de atelierul ala cu nina? fiindca a plouat, fiindca la air france a fost greva, stiu ca a plouat mult in saptamana aceea, vezi cum ne pierdem? ma uit in oglinda si nu ma mai recunosc nicicum. stii cum e sa nu te recunosti? exista doua variante: ori nu ti-ai pus niciodata problema asta, ori ti se pare ca esti mereu aceeasi persoana.

sper ca nu ti-ai pus niciodata problema asta. asta-vara spuneam ca o sa asez cartile in biblioteca. acum le asez pe unde pot fiindca sunt din ce in ce mai multe. cand inca mai era cald afara, desi toamna, mergeam la filme documentar, la un festival, si plangeam. am plans trei zile la multe filme si-au facut totul praf in mine. dar e bine sa lasi astfel de lucruri sa te rascoleasca, sa vezi ce mai ramane, sa vezi daca pe urma te mai intereseaza cum arata ultima colectie de la nu stiu cine. nu o sa-ti mai pese chiar daca o sa vrei sa creezi ceva frumos. dar nu o sa te mai intereseze nicio informatie care inseamna multi bani. ai obosit. iti vine sa te bagi in pat si sa stai acolo pana vine primavara sau pana ai vreo idee fantastica.

noroc ca ai idei din-astea. noroc ca te mai ierti, ocazional. ca de iertat, nu prea. noroc cu fata asta, sora ta, singura. noroc cu baiatul asta, fratele tau, singurul. noroc cu oamenii astia care te inteleg, te vad, te accepta. noroc cu binele lor, zilnic, pe care ti-l ofera gratuit. noroc cu ei ca sunt oameni asa de frumosi si te tin acolo unde trebuie. tu crezi ca daca pleci n-o sa-ti fie dor. acum parca a cazut cerul pe tine si, totusi, stii ca e in ordine, stii ca respiri, ca mergi acasa si iei vitamine si-ti treci. ca iar o sa fii intre vis si realitate, ca urmeaza o noua noapte in care vei respira fara plamani si doar cu jumatate de inima.


No comments:

Post a Comment

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare