27 November 2008

Nunta muta (Primul film regizat de Malaele)

Va mai aduceti aminte de filmele romanesti prezentate de Arlechino? Costumele, cadrul feeric, personajele? Eram mici, dar cu siguranta ca unii dintre voi si le mai aduc aminte. Nu spun ca "Nunta muta" e ca ele, doar ca la un moment dat, nu mai stiu ce cadru mi-a amintit de ele.
Nunta muta e un film superb. E pur si simplu genial, are sare si piper in cantitatea ideala, orice bucatar ar ucide pentru reteta aceasta care a nascut un astfel de film. E un film la care razi, te cutremuri si, daca esti si mai sensibil, poti chiar sa versi o lacrima (asta daca te uiti la el acasa, cum sa plangi la cinema?!). E un film care te uimeste la tot pasul, e un film care te face sa razi cu lacrimi, e un film romanesc asa cum noi credeam ca nu se mai poate, e un film romanesc de nota 100!
La inceput, ai impresia ca stii ce film o sa fie, ti se pare un stil cunoscut, parca ai mai vazut asa ceva... dar cat de departe de adevar te vei afla! Nu am mai vauzt de foarte multa vreme un film atat de bun, cred ca de la Restul e tacere. Ruleaza la Studio. Aseara sala a fost plina. In seara asta, sala a fost iarasi plina, iar oamenii au aplaudat. Exact, ca la teatru, cand simti ca trebuie sa te inclini in fata unor mari actori.
Concluzia este ca se poate!
Domnule regizor, tot respectul!

No comments:

Post a Comment

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare