06 July 2009

Picture this

Chiar şi în vacanţă mă trezesc tot la şapte şi un pic. Am citit ieri „Nuntă în cer” în timp ce ascultam Sidsel Endresen. Nu ştiu dacă ar trebui să dau vina pe Eliade sau pe muzică, dar a fost cea mai tristă carte pe care am citit-o vreodată. Citisem multe de Eliade, citisem „Maitreyi”, dar nimic nu mi-a sunat atât de crunt şi atât de adevărat. Iubirea moare aşa cum se naşte. Din nimic. Azi am început „Femeia comestibilă”, primul roman al lui Atwood dacă nu mă înşel. Şi tot azi mi-am aruncat o mare parte din cursuri. Şi partea aceea mare a încăput într-un sac şi o cutie. Mi-am dat seama că nu îmi pasă de unele amintiri. Nici de desenele făcute când eram mai mică, nici de lucrările de control din clasa a IV-a, nici de mărţişoarele primite în clasa a doua. Nu îmi mai pasă. Poate e din cauză că am crescut şi am uitat multe lucruri. Înclin totuşi să cred că sentimentul de libertate pe care îl am de câteva zile nu s-ar fi împăcat cu atâtea rămăşiţe de trecut aşa că a început să facă ordine. Mi se pare oricum că zilele acestea nu mai ştiu nimic. Ceva s-a schimbat în bine de ceva vreme şi eu mă simt minunat.

6 comments:

  1. "nunta in cer"..sau cum iubirea nu se implineste in plan teluric.mie mi-a placut romanul.si felul tau simplu si frumos de a scrie despre lucruri speciale.eu acum citesc "noaptea de sanziene" de eliade.promitator:)..zile senine iti urez:)

    ReplyDelete
  2. Si mie mi-a placut, nu am spus asta. :) Nu stiu daca as putea citit ceva de Eliade care sa nu imi placa. Si nu e doar o generalizare superficiala, chiar asta cred.

    ReplyDelete
  3. Anonymous15:54

    Niciodata nu am inteles cum se pot trezi oamenii devreme, atunci cand nu vor. Eu, chiar daca imi doresc, nu reusesc sa fac asta inainte de 11-12 :) Si e ataaaaat de bine. Macar 7 zile de trezit tarziu daca as aduna vara asta...
    Si daca tot vine vorba, tin minte ca am adorimit de fiecare data cand am citit din Nunta in cer.Are o atmosfera ploioasa parca. Dar mi-a placut, nu in totalitate.

    ReplyDelete
  4. :) Da, atmosfera ploioasa. Cred ca ai ales cele mai potrivite cuvinte. Eu ma trezesc devreme aproape tot timpul. De cele mai multe ori la 6.30-7. In conditiile in care adorm pe la 12. Asta pentru ca acum e vacanta. O sa fac insa toto posibilul ca din toamna sa adorm pe la 23.00 si sa ma trezesc la 7. Mi se pare ora perfecta pentru o zi perfecta.

    ReplyDelete
  5. Anonymous22:51

    :) Eu m-am trezit un an de zile la 6, intr-un chin intens. In sensul ca aveam nevoie de 40 de minute sa ma trezesc. Ora perfecta ar fi 10.
    10 ore de somn. O dimineata insorita. Job de la 12. That's life!
    :P

    ReplyDelete
  6. Stiu, 6 nu e ora ideala. Dar pentru mine sa dorm pana la 10 inseamna sa pierd niste ore pretioase din zi.

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare