17 October 2013

Imagineaza-ti

am citit, nu mai stiu exact unde, ca unii oameni nu se schimba fiindca nu sunt capabili sa isi imagineze ca lucrurile pot sta si altfel. mai mult, nu isi pot imagina ca ei insisi ar putea fi altfel. isi spun ca "asa sunt" si ca nu au ce sa faca, de parca viata lor intreaga ar fi controlata de trecut, nu de prezent si de puterea pe care o au chiar ei de a schimba totul.

cu foarte multi ani in urma, imi imaginam exact mediul in care sunt astazi. nu in detaliu, ci in linii mari. stiam cum imi doresc sa fie oamenii din viata mea. stiam ca pasiunea mea se va indrepta intotdeauna catre mediul creativ. n-am ajuns regizor de film, dar cred ca am stiut sa vad ca exista si alte cai. poti fi tu in zece directii, trebuie doar sa alegi. poti fi fericit in zece orase, trebuie doar sa vrei asta.

puterea imaginatiei ne ajuta sa credem. forta pe care o investim in imaginatie face ca lucrurile sa se intample fiindca, mai departe, actiunile noastre sunt cele care definesc realitatea. daca ne imaginam raul, o sa se intample. daca ne imaginam binele, o sa se intample.

am stiut cum vreau sa fiu. stiu si acum unde vreau sa ajung. fara sa sacrific nimic din prezent. cu inima deschisa, stiu ca intotdeauna exista mai multe directii decat una. si ca toate se pot dovedi la fel de frumoase si uimitoare daca pornesti mereu cu ganduri bune si daca nu uiti de cine esti si de cine vrei sa fii.

tot in linii mari. iar asta te face sa lucrezi in prezent in directia respectiva. fara sa uiti, in tot acest timp, sa te bucuri de un prezent pe care altii il arunca, mult prea des, la gunoi.

No comments:

Post a Comment

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare