25 January 2009

Offtopic... toamna lui 2009-resolutions

Îmi doresc ca toamna acestui an să însemne pentru mine un nou început. Nu şterg nimic, dar vreau să fac mai mult. Nu uit nimic, dar nu mai vreau lângă mine oameni care m-ar lăsa baltă la greu. Prietenia înseamnă mult mai mult, şi pentru că ştiu cât ofer, vreau înapoi la fel de mult. Nu e bine să te zbaţi pentru cei care nu merită. Nu e bine să ai grijă de cei care nu au niciodată grijă de tine. Nu spun că trebuie să vă gândiţi numai la voi, ci să aveţi grijă ca atunci când vă deschideţi inima în faţa cuiva, să primiţi înapoi aceeaşi sinceritate. Când nu se întâmplă aşa, luaţi-o la fugă. Sunt mulţi oameni care vă pot oferi căldură şi prietenie adevărată, nu rămâneţi lângă cei cărora nu le pasă de voi şi nici nu se feresc să o arate. Ignoraţi-i. Singurătatea îi va face poate să îşi dea seama că ceilalţi nu s-au născut pentru ei. Mi-a spus cineva la un moment dat că sunt o persoană jolly. Poate din cauză că până ajungeam la sfârşitul postului, mă calmam şi nu mai eram supărată pe nimeni şi pe nimic. Acum nu sunt supărată, doar că văd lucrurile mult mai clar. Şi îmi doresc să reuşesc să mă desprind de toţi şi de tot ceea ce mă face să sufăr. Pentru că nu merităm nepăsarea altora.

10 comments:

  1. Nu e bine să te zbaţi pentru cei care nu merită. Nu e bine să ai grijă de cei care nu au niciodată grijă de tine.

    cu asta n-am fost de acord, dar apoi am citit ...
    Nu spun că trebuie să vă gândiţi numai la voi, ci să aveţi grijă ca atunci când vă deschideţi inima în faţa cuiva, să primiţi înapoi aceeaşi sinceritate
    şi m-am luminat

    Totuşi eu aş fi inversat un pic frazele, să se înţeleagă de la ce se porneşte :) good post.

    ReplyDelete
  2. :) Multumesc. Nu aş fi inversat frazele pentru că nu prea îmi plac regulile când vine vorba de scris. Dacă sunt haotică în gândire, so be it.

    ReplyDelete
  3. Anonymous14:57

    O alta teorie ar zice sa oferi pentru cum e celalalt, fara sa te astepti la ceva in schimb.

    ReplyDelete
  4. Cătălin, aşa e, numai că se aplică altfel. Eu la prietenii care ştiu că îmi sunt aproape indiferent de situaţie, mă aştept să se comporte ca prieteni, şi de obicei o fac.

    Nu mă aştept la nimic de la ceilalţi. Dau, dau cu măsură, şi într-adevăr, nu mă aştept să primesc nimic înapoi, nu mă deranjează lucrul ăsta. Cu toate astea mai primesc câte o surpriză şi de la ei :)

    ReplyDelete
  5. Anonymous16:15

    Ma identific total cu ce ai scris tu aici (very well-written;)). Mi-am dat seama de ce ai spus ca vrei ca toamna asta sa constituie un nou inceput(iti doresc sa fie asa), insa lucrurile se pot schimba si pana atunci, nu-i asa? Eu aveam mereu tendinta sa asociez orice nou inceput (pe plan "profesional" sa ii spunem :D) cu o schimbare si in modul de gandire, etc, insa cu timpul mi-am dat seama ca lucrurile nu se "sincronizeaza" mereu asa cum am vrea noi. Si poate ca e mai bine asa. So, avand in vedere ca stii cum vrei sa arate viata ta si ca vezi lucrurile mai clar, schimbarea poate incepe chiar de azi ;).

    ReplyDelete
  6. @ Cătălin: Nu sunt de acord cu tine, tind mai degrabă să îi dau dreptate Zurliului. Mă refer la prieteni, nu cred că trăim într-o lume în care ne sacrificăm pentru oricine sau oferim ce avem noi mai bun chiar celor care nu ne apreciază. Dacă să ofer "pentru cum e celălalt" înseamnă să ofer după cum merită, atunci iarăşi nu mi se pare bine. Ajung exact la ceea ce spuneam mai devreme, nu vreau lângă mine decât oameni care să merite mult şi cărora să le pot oferi pe măsură şi din toată inima.

    @Curly Me: Îmi dau prea bine seama că ai înteles la ce mă refer şi mă bucur. Ai dreptate, schimbarea poate începe chiar de azi, aş putea spune că a început odată cu primele zile ale lunii ianuarie. Cred totuşi că treptat se produce o schimbare şi în gândire, dar e o schimbare binevenită care nu îmi poate fi decât de folos. Mi se pare un lucru destul de important că ştiu ce vreau şi sper să nu mă îndepărtez prea tare de la ce mi-am propus. Ştiu prea bine că viata e plină de surprize, dar întotdeauna întâmplările bizare mă amuză teribil.

    ReplyDelete
  7. :)) Multumesc. Cred ca o sa imi fac un tricou cu asta, imi place cum suna.

    ReplyDelete
  8. e greu...sa gasesti oameni care sa iti dea inapoi ceea ce le oferi. Eu cred ca am unul singur de care uneori, ma cam indoiesc...
    Cel mai urat e sa iti dai seama ca in jurul tau nu exista astfel de oameni decat probabil parintii.
    Cerem prea mult?

    ReplyDelete
  9. Nu, nu cerem prea mult. Exista oameni care chiar se sacrifica pentru ceilalti, isi dedica viata altor persoane. Noi nu vrem decat sa stim ca primim ceea ce credem ca meritam. Cerem un prieten in adevaratul sens al cuvantului.

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare