10 July 2009

Iz

Când eram mică, îmi plăcea ori de câte ori veneau prietene în vizită la mama. Nu le cunoşteam, nu încercam niciodată să le cunosc, eram un copil timid şi abia dacă scoteai două vorbe de la mine. Celor care mă cunosc acum, le vine greu să creadă. Azi trebuie să iei uneori o pauză, să tragi aer în piept şi să mă asculţi în continuare cum vorbesc fără să par că o să mă mai opresc vreodată. Nu-mi plăceau deci neapărat prietenele ei pentru că oricum eram prea mică pentru a emite judecăţi de valoare. Îmi plăcea însă mirosul de parfum amestecat cu mirosul ţigărilor. Rămânea întotdeauna în casă, după plecarea lor, acest parfum pe care am continuat să îl asociez de-a lungul vieţii cu musafirii. Vizitele au astfel un miros specific. Singur, fumul de ţigară mă deranjează de multe ori. Sunt însă parfumuri care par să înglobeze mirosul de ţigară. Un astfel de parfum m-a făcut acum să îmi amintesc de zilele în care mi-am dat seama prima oară cum miros musafirii. A amintiri.

3 comments:

  1. trebuie sa iti dau dreptate: musafirii au izul lor.mi-ai adus aminte de emotia aia de copil atunci cand apar musafirii...:)

    ReplyDelete
  2. Si mama m-a crescut inconjurata de prietenele ei. Imi placea sa casc gura la mici barfe, ma amuzam cand se fereau sa vorbeasca prostioare in preajma mea. Chiar, unde or fi vizitele de altadata? Cand te trezeai ca-ti ciocane in usa si aparea surpriza.Astazi, nu se mai poarta. Azi ne dam mesaje, beep-uri cand plecam de acasa...Oare e mai bine asa?

    ReplyDelete
  3. @Hain: uite eu uitasem de emotia aceea asa ca si tu mi-ai adus aminte de ceva.
    @Cora: Chiar, ai dreptate. Au disparut vizitele de altadata si mi se pare ca si parfumul acela specific s-a pierdut. Nu stiu daca e mai bine asa, in orice caz azi nu mai suntem punctuali din cauza beep-urilor si ne vizitam mult mai rar pentru ca schimbam sm-suri mai des.

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare