08 June 2009

Au parc

Azi plouă, dragilor. Plouă aşa cum nu a mai plouat de multă vreme. Cu linişte şi gânduri frumoase, cu somn şi aşternuturi răsucite. Cu un ceai, cu răsfăţ. Plouă aşa cum mi-ar plăcea să plouă mereu. Astăzi miroase a ceai mai mult decât de obicei. Miroase a zi pierdută în pat, a lene printre perne şi cărţi, printre felii de lămâie şi amintiri. Plouă cu sentimente adâncite, cu speranţa că voi găsi într-o zi ceea ce caut. Sau că el mă va găsi pe mine. Pentru că ne pierdem cu toţii şi uităm să ne mai regăsim.

Cu o oră în urmă:





Ieri am trăit toată ziua cu o zi în urmă (sau cu o zi înainte?!):



O să mă duc din nou la Cărtureşti. Printre maşini şi bălţi, cu tenişii mei în care va intra apă. Cu umbrela pe care nu îmi place niciodată să o iau cu mine. Biata de ea, dacă ar şti numai...
Sunt un copil. Nu ştiu dacă tot timpul, dar în cea mai mare parte a timpului. Mi se pare că dintotdeauna am gândit aşa. Că dintotdeauna mi-au plăcut aceleaşi lucruri (în timp, s-au adunat şi mai multe).
Ştiu exact cum aş vrea să arate viaţa mea peste doi ani. Chiar şi peste un an. Chiar şi mâine. Îmi imaginez balconul cu balustrada de fier, florile în vase de piatră, teancurile de cărţi de lângă fereastra mare şi albă care ocupă tot peretele. Canapeaua plină de perne, salteaua pusă direct pe podeaua de lemn masiv, măsuţa mică pe care se odihneşte ceainicul, rafturile din perete care adăpostesc zeci de ceşti şi cutii cu ceai. Şi undeva, o pictură. Pe celălalt perete, alte picturi şi desene. Ale altora.
E vremea pentru o schimbare.
Will you?



Les Chansons d'amour: Chiara Mastroiani-"Au parc"

7 comments:

  1. Anonymous23:13

    imi plac culorile pozelor tare:)
    imi creeaza o senzatie de bine.

    ReplyDelete
  2. link

    ps: of. acum vrei sa cunosti pe toata lumea ce-ti scrie :) vroiam chiar sa renunt sa scriu, dar... m-am razgandit la razgandeala.

    ReplyDelete
  3. te-ai rasfatat copil drag,cu ceai,cu biscuiti,cu scris,cu lamaie,cu desen,cu carte,cu un el.rasfatat verde ursuz,rasfatat.poate mi-ar fi placut si mie sa fiu printre acele asternuturi rasucite.
    eu cred despre tenisi,ca,atunci cand se impaca bine cu picioarele,sunt cei mai fericiti.ei au nevoie de noi:)
    e bine sa fi copil,e bine sa stii cum vei fi,nu e nevoie de nici o schimbare majora.coltul tau de rai e cel pe care l-ai scris.odata si odata poate ai sa imi dai un ceai acolo,siii sa fie muzica frantuzeasca.
    cat despre ceea ce cauti,te incurajez:vei gasi.
    p.s:frumos desen[incep sa imi placa,e ca in benzile desenate]

    ReplyDelete
  4. @ Pikchiu: Thanks for the link, I didn't get your post scriptum.

    @Hain: :) Nu cred in cuvintele care imi spun ca voi gasi ceea ce caut. Si nu stiu de unde a rasarit un el in toata povestea din blog. :)) Si da, sunt de acord cu ceea ce ai spus despre tenisi. Pacat ca uneori nu se impaca bine cu drumul si se rup.

    ReplyDelete
  5. adica a trebuit sa ma loghez ca sa "comentez" :)

    ReplyDelete
  6. un el ca si gand,asta am vrut sa spun.iar despre cuvintele care ti-au spus ca vei gasi ceea ce cauti,nici nu trebuie sa crezi:p, eu te-am incurajat pe un viitor care va fi.cuvinte cu speranta.
    cheers!

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare