30 August 2009

And now what?

Recunosc, e mai bine să nu mai ai planuri. Şi da, poate nici aşteptări prea mari de la unii oameni. Dar cât de mult am putea să mai visăm? Pentru că atunci când vom fi răniţi de cuvinte sau de fapte, visele ar fi singurele care ne-ar mai rămâne. Nişte simple amintiri inventate. Ieri m-am mutat. Peste un an sper că mă voi muta în propriul apartament. Până atunci însă, mă voi bucura de un Bucureşti văzut chiar din centru, mă voi bucura că dimineaţa pot vedea Ateneul dacă privesc pe fereastră, o fereastră atât de mare încât ocupă jumătate de perete. Mă întorc cu drag la străzile care îmi par din ce în ce mai frumoase, la teatre, la cinematografe şi prieteni. E toamna în care învăţăm să păşim singuri.

2 comments:

  1. Dar cat de mult am putea sa mai visam?
    Draga Verde Ursuz, am fost uimita de fiecare data de "capacitatea" mea de a visa.
    Chiar si cu un pret mult prea ridicat, chiar si calcandu-mi in picioare inima franta deja, chiar si cand lumea din jur se incapataneaza mereu sa ma trezeasca la urata realitate, chiar si cand mi se zice sa nu mai filosofez atata, chiar si cand tanjesc cand vad ceva frumos si e departe, chiar si cand nu pot lupta pt ce iubesc, cum zici tu, chiar si atunci cand imi doresc inocent, chiar si atunci cand naiv visez sa pot sorbi din noapte, inconjurata de doua brate fine.

    PS: Imi cer scuze pentru filosofiile insirate, sper sa nu provoc un: "Oh'boy, alta poiata".
    Si pentru ca am ajuns sa pretuiesc de zece ori mai mult o imbratisare decat un pup, iti trimit de departe o imbratisare visatoare cat mai sincera!

    TheDreamer.

    ReplyDelete
  2. răspunsul la întrebarea mea este tot unul pozitiv. aşa cum am spus, uneori nu ne rămân decât visele. şi cum am putea oare să renunţăm la a visa cu ochii deschişi? e o "ocupaţie" care mie una îmi face maaare plăcere. aşa că îţi doresc să visezi în continuare la fel de frumos fără să ţii cont de cei care îţi spun să revii la realitate. :) pentru că noi ştim cel mai bine cât e de frumos să visăm, nu-i aşa?
    Răspund şi eu cu o îmbrăţişare pe măsură!

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare