09 August 2010

embrace loneliness if it comes to you. but is that really such a good idea?

cati oameni sunt singuri in acest moment? si cati dintre ei sunt intr-o relatie? s-au facut sondaje? studii? harti? in S.U.A. s-au facut. diferentele sunt uneori de pana la 90.000 de oameni. mai exact, intr-un stat pot fi cu pana la 90.000 mai multe femei decat barbati. daca 10.000 se muta in alt stat unde sunt cu 70.000 mai multi barbati, poate isi gasesc pe cineva cu care sa isi imparta... abonamentul la sala de gimnastica? you name it. dar cum ramane cu celelalte 80.000 de femei? sau cu cei 60.000 de barbati?

suntem cu totii pe harta intalnirilor si a relatiilor si a despartirilor. stim insa vreodata cu adevarat unde ne aflam? sau migram de la o zona la alta? si cati alti oameni sunt in acelasi timp singuri sau intr-o relatie? sigur, lucrurile sunt foarte diferite in statele unite asa ca aici o astfel de harta nu ar arata asa de spectaculos precum cea mai sus mentionata.

n-ati simtit niciodata ca s-ar putea sa fiti genul singuratic? chiar si atunci cand impartiti ceea ce unii oameni ar numi o relatie? si ca ati vrut imediat sa grasp for some air? in ultima vreme, totul a devenit mult mai clar. un fel de laisser faire, laisser aimer adus la zi si actualizat intr-un mod care m-a facut sa imi dau seama ca poate imi place prea mult sa ma bucur de una singura de timpul meu. el devine astfel doar un element secundar caruia ii oferi, atunci cand exista, o parte din viata ta de singuratic. si totul se rezuma la o distractie incadrata bine in niste limite temporale. "pana aici, acum e timpul sa ma bucur de 3 ore de filme, o carte, o sesiune prelungita de cumparaturi, o plimbare de una singura la o inghetata la verona, o plimbare de una singura oriunde".

ma intreb astfel daca in mod inconstient singuratatea poate deveni un stil de viata sau daca ea face deja parte din personalitatea ta si atunci ori nu mai ai scapare, ori iti amintesti ca orice astfel de trasatura poate fi modelata asa ca ar trebui sa corectezi acest aspect al felului tau de a fi?

long sentence, I know. impresii, pareri?

3 comments:

  1. eu cred ca acest concept de "gen singuratic" este doar o iluzie, e ca si cum ai confunda prietenii cu momentele de prietenie. mi se pare ca stefan iordache a spus ca el nu crede in prieteni, ci doar in momente de prietenie. exista momente de singuratate si poate la unii dintre noi ele coplesesc 23 din cele 24 de ore ale unei zile,sau chiar 23 de minute si 59 de secunde, dar chiar o singura secunda in care iti doresti sa fii cu altcineva este mai puternica decat timpul in care nu ti-ai dorit asta, asa cum dragostea e mai puternica decat ura sau dorinta de reconciliere mai tare decat razbunarea. asa cum albul e mai evident decat negrul. sau poate ma insel...

    ReplyDelete
  2. no, I think you might be right. Dar cred totusi ca exista si oameni carora le place singuratatea, pur si simplu. yet again, maybe we should find a real lone wolf. oh, perhaps I'm a lone wolf, who knows.

    ReplyDelete
  3. you`ve hit the spot right there, mon. but you need to change your/this buzz, mon!

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare