21 May 2009

Iubirea asa cum o inteleg acum

Iubirea nu există.
Mai mult, dacă există, e incredibil de plictisitoare. Eşti mereu cu zâmbetul pe buze, mereu în al nouălea cer. Where’s the fun in that?
Good sex? That doesn’t necessarily come with love just like love (be that true love) doesn’t imply good sex. Do you see my point?
Mereu fericit. O iubeşti, îl iubeşti, te iubeşte, vă iubiţi la semafor, dimineaţa, la prânz, 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână. E plictisitor, clişeic, cu un iz de ipocrizie. Nu mai există prietenii tăi, nu mai există prietenii lui. Existaţi doar voi doi. Nu e minunat?!
Iubirea, dacă ar exista, ar trebui să fie ca o luptă pe viaţă şi pe moarte. Un război de 100 de ani.
Sper că nu mă înşel când spun că Paler a zis că adevărata dragoste e plămădită din agonie şi extaz.
Perfecţiunea nu există. Perfecţiunea e ceva fals. După trei ani afli că nu a ţinut la tine. Cum??? Dar era minunat, era.... (perfect, nu?)
Am fost întrebată dacă eu cred că există poveşti. Cu siguranţă, da. Doar le scriu.
„Atunci există şi iubire.” Nu. A privi iubirea ca pe o poveste înseamnă să trăieşti o minciună. Poveştile sunt minciuni frumoase. Nu spunem niciodată ceea ce simţim cu adevărat şi povestim în loc să trăim. Suntem astfel o mare de mincinoşi.
I rest my case.
Contra-argumentele are more than welcome.

7 comments:

  1. Anonymous00:46

    Nope, again not Paler, but Coelho ("Vrajitoarea din Portobello") :p. Desi s-ar putea foarte bine sa fi spus si el asa ceva, who knows? :)

    LoveJoy

    ReplyDelete
  2. Incerci sa rationalizezi un sentiment, sa-ti spun ca e inutil? O sa dea si peste tine si iti va distruge toate miturile, ideile si preconcpetiile culese de prin filme carti sau de la altii. Cand zic distruge nu insinuez neaparat ceva pozitiv sau negativ, ci doar intens si radical.

    ReplyDelete
  3. @Anonymous: :)) Incredibil! Înseamnă că mi-a plăcut cartea mult, dar am vrut să uit că e scrisă de Coelho. (?!)
    @ Steppenwolf: Nu fi aşa de sigur. Nu încerc neapărat să raţionalizez acest sentiment, ci scriu privind lucrurile din afară. Un al treilea (or a fifth) ochi vede mai bine întotdeauna.

    ReplyDelete
  4. CurlyMe09:46

    Evident, ma pregateam sa spun ca ai dreptate, insa domnul de mai sus mi-a dat peste nas.

    When it will (finally) strike, iubirea asta va fi, cred, ceva total diferit de cum ne-am asteptat. Sunt curioasa si in ce sens :)

    Ideea e ca observ in jur persoane care nu credeau in iubire and stuff si cand au dat peste ea, pac, au inceput sa aiba un aer de superioritate fata de restul, care nu au intalnit-o inca.

    Normal, pe mine ma deranjeaza atitudinea asta si am momente in care mi se pare ca tot eu "stiu mai bine" cum sta treaba, ca deh, am citit carti si am vazut filme. But i realise i'm sooo wrong pentru ca, vorba lui Steppenwolf, prea rationalizez sentimentul.

    I guess i'm afraid to go with the flow (de teama unei dezamagiri-care totusi ar fi mi-ar oferi o certitudine, in locul lui "cum ar fi daca..?")

    Clar, sunt doar o copilita, cum imi spunea cineva.

    ReplyDelete
  5. Masura de siguranta pe care mi-am luat-o in cazul in care o sa fiu lovita de asteroidul Iubire e in titlu: "acum". In acelasi timp ma tem insa, mai mult decat tine, ca eu m-am invatat sa o iau la sanatoasa cand ceva incepe sa semene a iubire, a iubire sincera, pura si frumoasa. Nu din partea mea, cu siguranta nu am iubit pe nimeni pana acum. Am tinut la anumite persoane, dar asta e altceva, fireste.
    Cat despre atitudinea de superioritate, stiu cum e si iti dau dreptate. Si pe mine ma deranjeaza mai ales ca pana nu demult fusesera ca si noi, tot un soi de Toma Necredinciosul.

    Posturi simpatice si related:
    http://verdeursuz.blogspot.com/2009/04/dont-we-all.html

    http://verdeursuz.blogspot.com/2009/03/despre-neputinta-de-fi-iubit.html

    ReplyDelete
  6. Anonymous11:00

    pentru mine, iubirea este o alternanta de etape care se succed nu neaparat intr-o anumita ordine: armonie/serenitate, lupta, extaz, rutina etc. Imi place cum ai descris latura razboinica a ei. E un razboi uneori pentru ca persoanele care se iubesc sunt atat de diferite desi se si aseamana. Dar razboaiele sunt date pentru ca lucrurile nu pot ramane cum sunt sau cum au fost pana in momentul declansarii razboiului. Ele trebuie sa se imbunatateasca. Scopul razboiului trebuie sa fie pacea, trebuie sa fie revenirea la "impreuna" la un alt nivel, un nivel mai matur, mai profund.
    Si inca ceva... eu cred ca iubirea este muuuuuult mai mult decat un simplu sentiment, implica si un sentiment (indragostire) dar nu se rezuma la atat.

    ReplyDelete
  7. Anonymous12:48

    "Iubirea, dacă ar exista, ar trebui să fie ca o luptă pe viaţă şi pe moarte." chiar asta si este, desi niciodata nu am crezut si inca mai refuz sa cred cateodata. o lupta pe viata si pe moarte cu tine insuti.

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare