21 May 2009

Zi de vară

Ştiţi că nimic nu mă supăra mai tare decât o zi în care nimic nu merge cum aş vrea eu. Şi să simt că am pierdut degeaba multe ore. Ore pe care nu mi le permit. Şi afară e foarte cald, nu am nici măcar chef sau timp, nu-mi dau seama, de un ceai în Cărtureşti. Mi-ar plăcea să mă mut în Londra sau în Paris şi să nu mai cunosc pe nimeni. Pentru că oamenii pot deveni uneori foarte plictisitori, obositori şi supărători. Credeam că îmi place să cunosc oameni noi. Poate că e din vina celor pe care îi ştiu deja. Poate că nimic nu se schimbă din cauză că ei sunt mereu aceiaşi. Aceleaşi locuri. Nimic nu mai merge cum trebuie. Şi e atât de cald afară! M-am săturat de atât de multe lucruri. Să mă prefac că sunt bine, când de fapt aş vrea să fiu departe de toţi şi de toate. Într-o ţară în care să nu mă cunoască nimeni şi să nu mai cunosc pe nimeni.
M-am plictisit pur şi simplu. Se mai întâmplă, nu?
Ştiu prea bine ce îmi doresc, dar asta nu o să mi se întâmple mie aşa că devine şi mai enervant. În momentul acesta sunt poate cel mai enervant şi enervat blogger.
Sunt cu siguranţă supărată şi pe altcineva în afară de mine.

6 comments:

  1. poate o zi doua la tara, ascunsa-n verde ursuz ti-ar trezi dorul dupa oameni:)

    ReplyDelete
  2. CurlyMe23:00

    Citindu-ti blogul asta minunat, ma simt de parca m-as intalni cu mine ;)). E reconfortant indeed.

    Asa, si acum la subiect: atunci cand vrei sa scapi de tot si de toate, cred ca asta ar trebui sa si faci.
    Sunt momente in care numai TU iti poti fi cea mai buna companie. Pauzele prind tare bine si te ajuta sa vezi totul mult mai clar. Chiar daca nu poti evada total, macar sacrifica-ti o zi. Fa un one-day-trip just by yourself :). Mergi undeva unde nu ai mai fost, chiar fara sa pleci din Bucuresti. Sigur sunt tot felul de stradute pe care iti poti plimba gandurile :D

    Dupa cum ziceam, sunt sigura ca in starea asta voi fi si eu dupa ce voi termina cu toate (mai mult sau mai putin) si nu voi sti ce sa fac.

    Exact asa am patit vara trecuta, cand m-a salvat o restanta. Da:). Oricat de strange ar suna, m-am bucurat atat de mult ca am avut restanta aia, pentru ca astfel am avut motiv sa vin in Cluj in august :D. Atunci am luat intr-adevar o pauza de la tot si toate. Ce-i drept, doar pentru 2 saptamani. Dar mi-a fost de ajuns. Mi-am pus ordine in ganduri, am trecut prin toate starile posibile (eram kinda depressed pe atunci) si dupa aia mi-a trecut orice dorinta de 'solitudine'.

    Acum simt ca sunt iar in starea aia, vorba ta, vreau sa scap de tot si de toate, m-am plictisit grozav, ma scald intr-o rutina obositoare, am mereu o stare de 'spleen' :)) si litost (nu stiu daca ai citit kundera- da un google, e faina chestia, adica ma regasesc in ea- "stare chinuitoare, nascuta din spectacolul propriei noastre mizerii, descoperita pe neasteptate.")

    Da, deci spleen si litost sunt la putere. Si chestia e ca acum nu pot sa fac prea multe schimbari. Vreau sa scap de rutina, dar nu mai vreau solitudine again :D. I just need a breath of fresh air. Vorba colegei mele: poate nu ar fi rau sa ies putin pe balcon :))

    Oh well, m-am lungit cam mult. Sooorry :)
    Momentan nu pot dormi,there's too much coffee in my blood, nici chef de scris la lucrare nu am, asa ca mintea imi zboara aiurea.

    ReplyDelete
  3. @ Anca: Probabil, dar momentan nu vreau sa mi se faca dor de ei.

    @ CurlyMe: Sa scrii intotdeauna cat vrei tu, nu-ti face griji, doar avem spatiu pe blogspot. :)
    Urmeaza imediat un post pe care l-am scris azi in Piata Revolutiei in timp ce beam o cafea fierbinte si ma batea soarele in cap.
    De obicei, nu imi place sa fiu singura, dar cred ca a sosit momentul in care schimbarea trebuie sa se produca pornind de aici. Imi place ideea ta cu stradutele neumblate inca din Bucuresti.
    Clujul e un oras atat de frumos... Am fost doar doua zile acolo, dar m-au cucerit cladirile si oamenii.
    Si Gradina Botanica, desigur. :D
    E foarte faina chestia cu litost. De Kundera nu am citit decat "Lentoarea" si nu imi aduc aminte sa fi pomenit de starea aceasta si acolo. E foarte interesanta, tx. :)
    Eu nici nu stiu de ce mai beau cafea, nu are decat efect contrar. Am trecut de multa vreme la ceaiul negru, singurul care ma tine treaza. Noaptea nu pot sa ma concentrez, dar va trebui. Sper ca de maine o sa incep sa scriu si eu la licenta. :) As you know, "prima" s-a dus pe Dambovita. :)
    Spor!

    ReplyDelete
  4. CurlyMe23:36

    Ceaiul negru mult mai bun decat cafeaua, pe care o beau la BCU mai mult din obisnuinta si for socializing purposes :D

    Cluj iz perfect- daca mai ajungi pe aici, i know the best tea-house in town ;)

    Kundera iz great- nu am citit decat "Insuportabila.." si "Cartea rasului si a uitarii" (unde zicea de litost), dar cred ca mi-ar placea cam tot ce a scris. Totul e sa am timp. O sa.

    Spor si tie! :)

    ReplyDelete
  5. @ Curly Me: Eu nu am fost pana acum la cafeneaua de la BCU. Am inteles ca e o chestie mica, urata, cu doua mese. De obicei mananc in afara bibliotecii.
    Cand mai ajung prin Cluj, I'll let you know. Sunt curioasa cand vine vorba de cea mai buna ceainarie. :D

    ReplyDelete
  6. Mozart - ceainarie draguta, ori Flowers, mai sunt multe dar eu cam in astea doua imi duc "veacu'".:D cand ajungi in Cluj again poate treci si pe acolo.. ;)

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare