25 February 2010

sinceritate

mai ştiţi dozele alea de iubire care se terminaseră pe la sfârşitul anului trecut? dozele de care voi spuneaţi că se vor reumple? fireşte, aveaţi dreptate. aşa se face că am chef să mă îndrăgostesc frumos, să iubesc din inimă şi totul să fie simplu ca bună ziua. eu am un mare talent de a nu mă implica în nimic ce pare să scârţâie de la bun început. nu ştiu dacă e un sistem care se declanşează în mod automat pentru a mă feri de drame, nu ştiu dacă e neapărat bine, dar cred că dacă nu există acea "aceeaşi lungime de undă" între doi oameni încă de la început, aceasta nu o să apară nici peste un an, nici peste doi, nici peste zece. şi, între noi fie vorba, de ce să ne sacrificăm atâta timp aşteptând? şi cam asta ar fi, asta şi faptul că de o săptămână şi ceva adorm doar după 1 noaptea şi mă trezesc suficient de târziu pentru a rata dimineaţa, că se pare că organismul meu nu e deloc fericit cu ce l-am hrănit o viaţă întreagă şi că decizia de a renunţa la carne a fost una foarte bună (cel puţin aşa mi s-a spus, mai departe vom mai vedea), că nimic din ceea ce mâncăm azi nu mai este sănătos 100% din cauză că nimic nu mai este natural 100%, că e ciudat să vezi cum cineva bifează multe probleme pe care tu le recunoşti doar atunci când eşti întrebat, că e şi mai ciudat să le vezi pe toate la rând şi să ţi se facă o medie, că totuşi nu e deloc ciudat să ţi se spună că nu eşti sănătos tun, că ai problema x şi y şi că deşi pe două planuri eşti tare nemulţumit, măcar cu viaţa socială stai bine. :)

aşa că noapte bună.

midnight song: Feist-Honey Honey

6 comments:

  1. dacă ceva scârţâie de la început, cred că e bine să nu te implici. e şi ideea pe care merg eu în ultima vreme. nu merită efortul un lucru pentru care nu poţi garanta că va merge.

    ReplyDelete
  2. dar oare poți să garantezi că ceva va merge în viață? dacă ceva scîrțîie de la început, și tu l-ai făcut să meargă, oare nu e bucuria mai mare?
    părerea mea e că nu poți să te aperi o viață întreagă, mai trebuie să și riști. dar ai grijă pentru cine sau ce riști.
    un zîmbet în schimbul rîndurilor tale pline de căldură:)
    noapte bună.

    ReplyDelete
  3. @Răzvan: Tocmai asta-i, că eu sunt convinsă că acel lucru nu va merge.
    @Suflet Curcubeu: da, din punctul meu de vedere, în situaţia pomenită aici, pot garantez că ceva nu o să meargă. nu pot să garantez că o să meargă, încă nu ştiu cum poate rezista iubirea la nesfârşit, dar ştiu că iubirea cu forţa nu se poate şi dacă este ceva care trebuie păzit şi care "scârţâie", atunci nu e iubire. şi de riscat, risc, întotdeauna riscăm când ne deschidem sufletul în faţa oamenilor. iar eu fac asta aproape în fiecare zi. :)

    ReplyDelete
  4. am mâncat un "să" :)

    ReplyDelete
  5. şi-am mai văzut, recitind, c-am fost total incoerentă. să-mi fie cu iertare, am avut o zi mai grea. :)

    ReplyDelete
  6. :)
    nat tu uori, ai totăli andărstand

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare