19 May 2010

Cafeneaua critică din Control. şi în acest timp, o idee.

În seara asta am fost din nou la Cafeneaua critică din Control. De data aceasta, a fost invitat Mircea Cărtărescu. Cartea o cumpărasem de la Cărtureşti, cu câteva ore înainte să ajung la lansare de unde aveam să iau şi autograf. Aşa că în seara aceasta m-am dus sperând să mai "fur" nişte "poveşti". Pe lângă draga mea dragă care mi-e parcă mereu din ce în ce mai dragă şi sper să-mi fie aşa până la adânci bătrâneţi (spun şi eu, cum a spus Cărtărescu în seara aceasta, că îmi doresc să trăiesc, să supravieţuiesc), au mai fost acolo şi Luminicious, şi încă două cunoştinţe. Şi în timp ce încercam să ne împărţim urechile şi atenţia, i-am spus lui Lumi, mai în glumă, mai în serios, că ar fi frumos să avem şi noi un soi de cenaclu sau nu ştiu, nişte întâlniri la care bloggerii îşi vor citi postările preferate (câte una de fiecare întâlnire), după care ar urma întrebări şi impresii. Fără critică, din două motive: ne-am întâlni să încercăm să dăruim şi altora din ceea ce suntem noi, fără să avem neapărat pretenţii de talent literar, şi spun asta pentru că unii merită şi chiar fac mai mult decât să posteze (nu încerc să minimalizez însă nici postările personale) şi aş putea să dau aici ca exemplu Cartea cu păcate, Mintea de ceai, Inethos şi mulţi alţii) şi, în al doilea rând, am încerca să ne simţim pur şi simplu bine, să primim şi un alt fel de feedback, unul mai viu, să împărtăşim chiar din inimă în inimă ceea ce uneori scriem cu atâta drag. Nu ştiu cum ar trebui să înceapă o astfel de întâlnire, dacă sunt doritori, dacă ar trebui să ne întâlnim efectiv ca să punem lucrurile în mişcare şi să încercăm să mai atragem şi alţi bloggeri pe parcurs, dacă ne-ar trebui acordul unei ceainării sau cafenele pentru aşa ceva, cert e că ar fi ceva intim şi plăcut, să-i spunem nimic mai mult decât o lectură de seară.

Impresii, păreri, gânduri? Doritori? Idei de locuri?

14 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. păi cred că recitiri (recitiri.ro)e ceva de genul ăsta. nu am fost, dar gabi e o prezență permanentă, deci îți poate povesti mai multe :)

    ReplyDelete
  3. eh, uite, tocmai, că acela e cenaclu literar, şi asta am încercat să spun, că n-ar fi cenaclu, ar fi întâlniri, lecturi de seară şi atât, n-am spune "proză, eseu, poezie, teatru", n-am spune că acum să auzim critica şi autorul nu are voie să vorbească. acestea ar fi specifice unui cenaclu în toată regula, fireşte. nu am vrea nici să fie luat în râs pentru că nu e cenaclu. de la ideea asta plec, de-asta am şi numit acele bloguri care se potrivesc poate doar unor astfel de cenacluri şi nu unor simple citiri, cum îmi propun eu să fac.

    ReplyDelete
  4. of, ar fi frumos, cu oameni frumoşi.
    păcat că nu trăiesc toţi aproape...

    ReplyDelete
  5. poate ne-adunăm :)

    ReplyDelete
  6. sigur ne adunam. si de-am fi 3, si tot trebuie sa ne adunam, sa ne cunoastem :) eu, cel putin, sunt flamanda de oameni :)

    ReplyDelete
  7. eu sunt străină de oameni.

    ReplyDelete
  8. @Lumi: vedem, vorbim.
    @A dreamer: dar nu în sensul că nu-ţi plac.

    ReplyDelete
  9. rămâne deci să stabilim un weekend şi să ne-adunăm :)

    ReplyDelete
  10. dacă ar fi ceva serios, m-aş alătura.

    ReplyDelete
  11. nu e nimic serios, asta e clar. şi cum eu nu o să mă ocup de organizarea altor oameni, fapt la care am renunţat de mult, nu văd în această idee... decât o idee.

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare