01 July 2010

cum unele zile

in dimineata aceasta incepu sa citeasca Rem. Terminase Visul lui Cartarescu acum cateva zile si visase urat. fara nicio legatura cu Mendebilul descris de Mirciosul din care astazi a ramas doar Mir. Doar?



se gandea ca astazi o ia de la capat. un alt ruj, poate. isi privi in oglinda parul incurcat. il lasa asa. in unele dimineti se trezea mai devreme ca sa citeasca. seara insemna doar o cina luata la 9. dar seara insemna si o analiza dura a gandurilor din ziua respectiva. o condamnare a lasitatii, a naivitatii si a iubirii din ziua respectiva.

in unele dimineti se trezea mai devreme ca sa aiba timp pentru micul dejun si pentru cateva pagini. nu o sa mai aiba timp sa termine de citit nimic. auzise cum cineva ii spunea ca isi doreste sa se intample altceva. altceva?

seara nu mai avea timp de nimic si se gandea doar ca maine dimineata ar putea sa isi schimbe rujul. in rest, nimic nu avea sa se schimbe. in dimineata aceasta, pana si drumul a fost la fel, plin de aceleasi frunze udate de ploaia de ieri. sau poate si ploaia din dimineata aceasta era tot cea din ziua trecuta. doar eu m-am schimbat putin. am un alt ruj.

No comments:

Post a Comment

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare