09 February 2012

imi umpli inima cu muzica si nici nu stii

nu este minunat ca putem sa schimbam cine suntem? ca dumnezeu, daca vreti, ne-a lasat aceasta posibilitate? ca atunci cand, dupa multi ani in care te cauti, sa te descoperi si sa intelegi ca daca nu iti place cine esti, te poti schimba?

nu am inteles niciodata ce inseamna acel "iubeste-te asa cum esti". nu, schimba-te. pentru ca "asa cum esti" s-ar putea sa nu fie suficient de bun nici pentru tine, nici pentru ceilalti. s-ar putea sa fim prea rai, prea egoisti. e bine sa stim asta. e bine sa stim cine suntem si daca suntem suficient de buni in relatia cu ceilalti.

oricine se poate schimba. nu incepand de maine, ci de acum. nu incepand de luna viitoare. pentru ca aceasta schimbare nu consta in ceva exterior, iar determinarea nu o vom gasi in forte care vin de la ceilalti.

lasa-te inspirat de cei din jur si fa efectiv schimbarea aceea. oricat de greu sau lung o sa ti se para drumul, o sa simti, dupa primii pasi, ca traiesti.  O sa incepi sa te intrebi de ce nu ai facut asta mai devreme. O astfel de schimbare nu iti da insa voie sa privesti in trecut. Si nu te lasa sa tii cu dintii de oamenii pe care nu ar trebui sa-i ai oricum in viata ta. Daca cineva inca mai are ce cauta in lumea ta, o sa fie acolo sau o sa revina, intr-un fel sau altul. In tot acest timp, tu trebuie sa te bucuri de prezent. Traieste. Trecutul e trecut, iar viitorul nu poate fi controlat. Dar prezentul, acest prezent care ne ofera tot, absolut tot, cum sa nu il savuram si sa il dam in schimb unor ganduri despre trecut sau despre oameni care ne intristeaza? Am facut de multa vreme curat in ceea ce priveste oamenii pe care ii am in viata mea. Nu las pe nimeni in ea daca are de gand sa vina cu bocancii plini de noroi. Nu e timp pentru asa ceva.

Nu inseamna ca iti pasa mai putin de altii, dar iti pasa mai mult de tine. Iar atunci cand iti este bine, le va fi bine si altora. Pentru ca daca tu nu ai ganduri negative, nu le vei transmite mai departe. Gaseste-ti fericirea in orice, caut-o. Dar incepe prin a te bucura de faptul ca existi, ca iti este oferit prezentul, ca inca mai poti citi aceste randuri, ca traiesti si ca poti alege sa fii fericit.

Nu-mi place ca nu mai scriu cum scriam inainte, dar asa cum am spus de nenumarate ori in ultima vreme, despre fericire nu pot sa scriu decat din inima si nu toate aceste ganduri au forma asta simpla, directa, sincera.

4 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Iubesc blogul tau ,e unul dintre cele mai tari .Ma inspira foarte mult.

    ReplyDelete
  3. Mulţumesc mult, mi-ai făcut ziua şi mai senină! Te aştept aici, oricând, cu drag.

    ReplyDelete
  4. Numai zic cat de mult mi-ai inseninat tu ziua prin ce scrii aici .

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare