12 February 2012

NU MI-E FRICA DE OAMENI, CI UNEORI DE MINE



N-am vorbit mult despre tine şi nici n-am scris. Aşa că atunci (am vrut să scriu "acum", cât a trecut, o săptămână?) când ne-am despărţit, aş fi vrut să trăiesc o suferinţă firească, fără să fie cu adevărat dureroasă, prin îngrijorarea celor din jur. N-am putut să le cer însă ceea ce nici eu nu puteam să-mi ofer. Poate că alinarea lor m-ar fi întristat cu adevărat. Sau poate că nu e timpul trecut să sufăr. Poate că aşa reacţionez de data aceasta, de parcă aş avea o inimă cu amortizor. S-o fi frânt, dar nu s-a auzit nimic. Ştiu însă, oricât aş vrea, de amorul scrisului, că nu s-a rupt nimic. Nu pot să simt decât prea puţin.
N-am povestit detalii. N-am spus că îmi plăcea zâmbetul tău şi-mi plăcea că nu-mi reproşai nimic, nici măcar atunci când deveneam rece, când lucrurile se distanţau, iar eu mă bucuram că e bine şi-aşa. Poate că am fost un om rece şi prea indiferent. Nu mai ştiu cum să analizez trecutul. Îmi rămân doar simţurile, mirosul, râsetele noastre. Râdeam mult. 
Nu ţi-am aruncat încă periuţa de dinţi, dar ţi-am tăiat tricoul. Nu cu înverşunare, ci ca să-l port. Nu de dor, ci dintr-o simplă obişnuinţă, poate uşor bizară, de a înfige foarfeca în unele tricouri şi de a le purta aşa, cumva altele. Nu simt nimic şi nu ştiu dacă e de vină frigul sau dacă oboseala şi toate medicamentele din ultimele săptămâni amorţesc în mine sentimente întregi. Oare aşa să fie, totuşi? Să mă fi transformat, cu adevărat, într-un lup de stepă?


               

3 comments:

  1. Foarte frumos . Ce altceva as putea spune? Cred ca simplitatea si sinceritatea face atat de frumos ceea ce scrii.

    ReplyDelete
  2. Indiferenta e "periculoasa"!Oricum,frumos scris.

    ReplyDelete
  3. @ Adina: Nu ştiu, sincer, mi-e tare greu să mai scriu cum scriam înainte, dar mi-e dor.

    @ Naspa Rau: Consider că ignoranţa e mai rea. Indiferenţa e doar o consecinţă. Dar depinde de context, în orice caz. În cel de faţă, e soluţia demnă.

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare