22 January 2010

I wanna show you everything inside of me

doar că nu avem timp. cam asta ar fi problema cu iubirea, cu nefericirea, cu tot ce ne face la un moment dat să credem că depindem de altcineva pentru a fi fericiţi.
cum facem să arătăm celui sau celei de care ne îndrăgostim cum suntem noi cu adevărat? cum facem să nu ne mai întrebăm, atunci când decide să plece, de ce nu ne-a văzut aşa cum ne vedem noi?
şi parcă LumiCris mi-a lăsat un video în care se vorbea despre teamă şi la care cred că am uitat să-i răspund.
răspunsul e într-adevăr teama. dacă te temi că o să-l pierzi pe omul la care ţii, o să ajungi să îl pierzi. până şi cele mai vechi proverbe ne arată asta. toate răspunsurile de care avem nevoie au fost scrise de cineva cândva. şi cred astfel, că dacă o să ne îndepărtăm din ce în ce mai mult de cuvinte şi de cărţi, o să ne pierdem cu totul. mai întâi vor dispărea relaţiile dintre oameni, apoi oamenii înşişi.
I have my ups and downs, dar mi-e întotdeauna mai bine când scriu şi mă regăsesc.

9 comments:

  1. Am vizualizat si eu video-ul.
    Am avut parte de o bucatica de
    liniste timp de cateva secunde...

    It felt so... safe and warm!

    ReplyDelete
  2. Anonymous18:52

    "dacă te temi că o să-l pierzi pe omul la care ţii, o să ajungi să îl pierzi."
    Nu nu nu nu nu, nuu.... refuz sa cred! Oricat de mare ar fi teama, iubirea poate fi mai mare. Si unii oameni sunt asa, fricosi, dar cu inima mare mare, si atunci nu il pierd pe cel de langa. Si mai apoi, teama poate fi un motor al lucrurilor bune. Adica daca mi-e teama sa nu-l pierd, voi face mai putine lucruri care m-ar putea duce la pierzare.
    Optimismul sa traiasca! :):):)
    :)

    ReplyDelete
  3. :) dacă ne străduim cu adevărat, poate să ne fie safe and warm tot timpul!
    @aproapealb: tocmai, că e vorba de optimism. când te temi de ceva, înseamnă că gândirea tinde spre pesimism. în realitate nu avem de ce să ne temem.

    ReplyDelete
  4. şi cum ar putea fi teama un motor al lucrurilor bune? mie nu mi-a adus decât lucruri rele.

    ReplyDelete
  5. Anonymous10:36

    De exemplu, daca ma tem sa nu fac cancer la plamani, asta e un motor pentru a nu fuma. Sau daca ma tem sa nu fac cancer de piele, atunci nu folosesc creme cu parabeni.

    Legat de relatii, ma tem sa nu ajunga relatia mea ca si celelalte pe care le vad in jurul meu, in care cei 2 au fost mai neglijenti, si-au spus tot felul de lucruri si au avut diferite nemultumiri nerezolvate care s-au tot adunat si in timp au dus relatia la un nivel de frustrare si intepaturi. Si atunci, sunt motivata sa mai las de la mine cand e cazul, sa rezolv nemultumirile rapid, sa nu spun atatea lucruri care dor si pe care nici nu le cred, dar le spun asa la nervi... etc
    Si intr-un fel, teama de a nu fi singur are si ea un folos. Ar fi ideal sa nu existe, dar daca tot exista, o aduc spre folosul meu.

    ReplyDelete
  6. mă gândeam la puterea minţii. poţi să faci cancer şi dacă nu fumezi. eu când mă tem că o să se întâmple ceva rău la un examen, de exemplu, atunci aşa se întâmplă. pentru că de teamă îmi pierd încrederea în mine şi mă panichez. şi despre relaţii, nu ştiu în ce măsură e bine să lăsăm de la noi doar pentru a nu pierde pe cineva. situaţiile sunt diferite şi oamenii sunt diferiţi. dar cred în continuare că e foarte important să nu ne temem că nu vom reuşi să facem un anumit lucru sau că nu suntem în stare de ceva anume.

    ReplyDelete
  7. Anonymous21:45

    Inteleg ce zici, dar am experimentat si uneori sa imi fie atat de bine, si sa nu ma mai tem de nimic, sa am atata siguranta incat uit de modestie si de altruism si mi se pare ca mi se cuvine sa fie bine. Si nu-i bine nici asa. Risc umflatul in pene. :)) Si legat de relatii, cred ca poate fi bine sau oate fi rau sa lasam de la noi. Depinde muuult. :)

    ReplyDelete
  8. "cum facem să arătăm celui sau celei de care ne îndrăgostim cum suntem noi cu adevărat?"
    cred ca in 95% din timp nici nu avem cum sa o facem, sa ii aratam mereu. pentru ca felul nostru unic de a fi e atat de bine ascuns de toate capriciile lumii asteia, si e atat de inchis si ermetizat si dat la o parte de nevoile zilei, incat apare in momente mici, dar care fac toata diferenta, si se transforma in semnele mari ale fiintei tale. cred ca momentele astea sunt ca niste semne de carte pe care le lasam celuilalt, pentru ca atunci cand povestea e complicata, imaginara si poate putin falsa, sa se poata usor intoarce la semn, si sa reciteasca gandurile cu adevarat importante.

    ReplyDelete
  9. dar eu cred că-i păcat să nu ne arătăm adevărata fire. să dăm jos masca asta pe care ne-o luăm în fiecare dimineaţă doar pentru că ieşim din casă şi dăm ochii cu ceilalţi.

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare