06 January 2010

s-ar putea să fiu naivă

dar dă-mi voie să fiu. şi să cred în continuare că pentru iubire nu trebuie să lupţi, să te frămânţi în tine sau să plângi. că dacă şi numai pentru o clipă te-ai simţit singur cu adevărat, atunci nu e iubire. că dacă tocmai cel sau cea care ar fi trebuit să te prindă în cădere, ţi-a dat drumul, atunci nimic nu există cu adevărat. s-ar putea să fiu naivă, dar dă-mi voie să fiu. şi să mă tem, în continuare, să privesc în jur şi să văd cum oamenii suferă şi cerşesc iubire. cu demnitatea călcată în picioare, de cele mai multe ori. din prinţi devenim cerşetori şi uităm că iubirea nu şi-a pierdut definiţia, ci noi am alterat-o până la oribilul "primul venit, primul servit". din disperare, teamă şi neştiinţă. s-ar putea să fiu naivă, dar dă-mi voie să fiu. şi să privesc în urmă împăcată cu mine însămi, ştiind că nu am făcut niciun compromis. dă-mi voie să te aştept pe tine, iubire sinceră şi de mulţi uitată, fără temeri şi îndoieli, fără lupte cu noi înşine şi teama unui sfârşit. dă-mi voie să cred că tu, mai presus de toţi, eşti un om sincer şi bun. aşa cum găseşti aceste cuvinte în dicţionar. că tu încă mai ştii cum să iubeşti, că tu încă mai vezi fiinţa dincolo de teama de singurătate şi dincolo de plăcere. că pentru tine iubirea sinceră vine cu totul, că tu ştii cum să te bucuri de toate şi să râzi ca un copil, cu inima plină de iubirea celuilalt.

6 comments:

  1. minunat:)si total de acord!postul acesta imi aduce aminte de versurile din "epilog":"celor care cred ca lumea asta cu iubire va scapa...".eu cred.
    ps:bine te-am citit si in noul an:)

    ReplyDelete
  2. Mereu stii ce sa spui,esti unguent pentru inima mea si cred ca pentru multi,din cei care te citesc...fara sa stii mi-ai dat putere sa cred in mine si sa nu-mi pierd speranta pentru o iubire adevarata!trec prin momente delicate insa in fiecare zi te rasfoiesc..azi mi-am facut curaj sa-ti spun.iti multumesc pentru ca spui lucruri frumoase.

    ReplyDelete
  3. Sunt putin mitrata de faptul ca mai exista oameni care cred in dragostea pura,nu ideala,ci pura.S-ar putea sa pari naiva,da,dar pentru cei care sunt intradevar naivi.Felicitari pentru blog si pentru gandurile frumoase pe care le daruiesti.

    ReplyDelete
  4. @andrada: pe mine m-a inspirat o stare de bine. :) mă bucur că eşti una dintre persoanele care cred. :)
    @eve: mulţumesc mult, cuvinte ca ale tale mă fac să zâmbesc şi îmi reamintesc că blogul nu mai e de mult timp scris doar pentru mine.
    @beautiful mess: da, se prea poate, dar cei cu adevărat naivi au doar de suferit. naivitatea este echivalentă cu a ne minţi singuri uneori. am făcut şi eu asta, dar m-am scuturat ca de un vis urât când mi-am dat seama că uitam de mine. mulţumesc. :)

    ReplyDelete
  5. @hain: dar uite, aici puteai mai bine. no opinion?

    ReplyDelete
  6. ar fi..dar mi-a placut si imi place prea mult cum ai scris incat nu-mi vine sa mai spun nimic . am zambit si voi zambi :) asta mi-a ramas dupa textul tau .

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare