03 June 2010

e mai usor sa furi, decat sa scrii


http://pizmas.blogspot.com/ Ma gandesc sa inchid blogul. Mi-am gasit una dintre postari aici, intreaga, furata cu tot cu diacritice. E trist si ma intristeaza. Ca nu exista nici macar farama asta de respect pentru textul altcuiva.

a decis totusi sa modifice doua cuvinte de la final, deci nu i-a placut in intregime.

16 comments:

  1. Sa nu-ti treaca prin cap sa inchizi blogul! Scrii prea frumos ca sa faci una ca asta :). Pizmas e o dovada clara. Ce sa-i faci daca are capul sec?

    ReplyDelete
  2. m-aş mulţumi să nu mai ia şi alte texte. nu înţeleg cum cineva poate să ia creaţia altcuiva, just like that, dar nu vreau să o jignesc sau să încep să mă cert cu nimeni. I was just very disappointed.

    ReplyDelete
  3. I know the story, I went through it once, and the person was supposed to be a good friend of mine. I think if she has a life, she must feel guilty somehow. If not, she has no life and you shouldn't be the one who will help her to get it.

    ReplyDelete
  4. Anonymous21:55

    Eu zic sa nu il inchizi, ca imi va fi dor. Hoti si ipocriti vor fi mereu, dar daca stai sa te lasi afectat de fiecare...ajungi sa nu mai impartasesti nimic de tine si sa-i lipsesti de "un fel de stare de bine" pe cei care chiar merita asta.

    ReplyDelete
  5. @ Diana: cred ca nu having a life or not makes a person good or bad, ci faptele pe care cineva le face. dar da, si tu ai dreptate, inteleg la ce te referi.

    @aproapealb:asa e. ma gandesc doar cum m-as simti eu daca iren si-ar inchide blogul. :-s nu, nu vreau sa ma gandesc la asa ceva.

    ReplyDelete
  6. Ce oameni, Doamne...

    ReplyDelete
  7. si mie mi-au fost luate pasaje de pe blog : unele au fost doar transcrise, altele "judecate", etc.:
    si? foarte bine, sa le ia, se va intampla o data, de doua ori si gata... daca iti iubesti blogul, iar daca "fabrica" iti merge, restul e irelevant

    bonus : esti in mediul virtual, care e totaly free... daca vrei exclusivitate, scrie o carte, mergi la Liiceanu, ti-o scoate la Humanitas si totul iti apartine

    pe scurt : mult zgomot pentru nimie
    parerea mea

    ReplyDelete
  8. @Suflet naiv: Am spus recent că nimic nu mă mai miră, dar oamenii mă dezamăgesc în continuare.
    @Kaos Moon: dacă plecăm de la ideea că e mult zgomot pentru nimic, greşim. E mult zgomot pentru nimic şi când cineva aruncă o hârtie pe stradă, asta înţeleg din ce-mi spui. E fix acelaşi lucru. Nimicurile astea ne fac să avem o ţară de tot râsul şi de tot plânsul, în acelaşi timp.
    Nu vreau exclusivitate, vreau să nu mi se fure contentul de blog pentru că pur şi simplu nu e al altora ca să-l fure şi să-l modifice ei după bunul plac. Şi nu, nu sunt de părere că dacă am blog, trebuie să fiu de acord cu aşa ceva şi să tac. Ştii cum e asta? Ca oamenii ăia din autobuz care te împing şi eventual te mai şi înjură, şi dacă încerci să îţi exprimi punctul de vedere, îţi spun să iei un taxi dacă nu-ţi convine. Asta e mentalitatea noastră. Mi-e foarte clar că o luăm în jos ca naţie. Nu mai avem şanse de revenire sau de autoeducare. Cât despre publicarea unei cărţi, aş putea să merg la Humanitas, unde întâmplarea face să cunosc mai mulţi oameni, chiar dacă nu pe acest mare om pe care l-ai pomenit şi pe care l-aş putea asculta vorbind la nesfârşit. Sper că ai înţeles la ce mă refer. Mi se pare firesc să reacţionez aşa tocmai pentru că îmi iubesc blogul. Mulţumesc pentru comentariu.

    ReplyDelete
  9. i-a te uita ce se mai intampla! aiurea! keep walking dear! >:d<
    vei continua aici pentru ca am nevoie sa te citesc, am nevoie de stralucirea pe care o dai. bine?:)
    inca un >:d<

    ReplyDelete
  10. Ce urat..si eu care credeam ca tipa asta (Pizmas) scrie foarte foarte dragut..si am laudat acest lucru de cate ori am avut ocazia.. in legatura cu blogul tau..nu cred ca ar trebui sa-l inchizi..nu merita..ai foarte multe postari minunate..si un scris aparte.. take care :)

    ReplyDelete
  11. Mie îmi pare rău, nu pentru tine, ci pentru cealaltă. Eu sunt de principiul că dacă n-am nimic de zis, atunci nu zic nimic, dacă am chef să scriu despre nimic, scriu despre nimic. Îmi pare degradant să iei textele altora.
    Adică hai măi, chiar dacă nu toţi scriu la fel de frumos, originalul e mai de preferat decât frumosul.
    hâc!

    ReplyDelete
  12. @hain: multumesc, o sa-ti atrag insa atentia asupra ceva ce ti-a zis si Lumi la un moment dat. sper ca o sa iti dai seama despre ce e vorba.
    @Corina: am descoperit postarea chiar dupa ce mi-a dat add pe last fm. am intrat din curiozitate pe blogul ei si surpriza. probabil tocmai intrase si ea pe al meu.:)) I've no longer have hard feelings, as aprecia daca si-ar sterge postarea.
    si multumesc, o sa scriu in continuare, a fost doar o reactie la gustul amar pe care mi l-a lasat intamplarea.

    @zurliu: exact... poate chiar e mult zgomot pentru nimic, as Kaos Moon said.

    ReplyDelete
  13. niciodata n-am inteles de ce isi face cineva blog daca n-are nimic de spus. doar nu e blogul un target si oricum ramai anonim, deci nu castigi nimic.
    priveste partea buna a lucrurilor. cineva te apreciaza atat de mult incat iti soarbe cuvintele :)

    ReplyDelete
  14. :D multumesc tare mult. offtopic: am vazut ca ai scris de Whatever works. Ce mult mi-a placut, am ras cu lacrimi!

    ReplyDelete
  15. Hei, nu mor caii când vor câinii... cum o să închizi originalul ca să rămână copia în blogosferă?? Mai bine îi lăsăm cu toții câte un comentariu de rușinică pe blog (eu am făcut-o deja), poate i-o veni mintea la cap și bunele maniere la scris

    ReplyDelete
  16. @Oana: nu, nu-l inchid, am scris si mai sus ca a fost doar o reactie provocata de dezamagire, dar mi-a trecut. tin prea mult la scris ca sa ma opresc vreodata din jocul asta de fiecare zi. :)

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare