22 March 2010

viaţa ca o risipă

eşti un laş, eşti un mare laş aşa cum îţi trăieşti viaţa acum, zi după zi după zi după zi, nu, mai mult te târăşti prin viaţă, tragi aer în piept cu o frică care te paralizează, până şi atunci când ieşi din casă te temi, te temi că o să calci pe lângă linia asta subţire şi că o să cazi, o să te prăbuşeşti ca cerşetorii pe care îi vezi în fiecare zi şi de care ţi se face milă şi greaţă în acelaşi timp când îi vezi atât de murdari, când tu îţi oglindeşti sufletul în hainele lor. şi-i mai îmbolnăveşti şi pe alţii cu ritmul ăsta al tău, cu golul ăsta adânc din tine care se măreşte şi care te face să emani depresie şi disperare. tradiţiile sunt bune, să ştii, tradiţiile alea în care iubeşti până la moarte sau tradiţiile alea în care te bucuri că e primăvară şi te duci şi stai ca un om nebun în grădină şi priveşti cireşii în floare şi te aşezi pe iarbă şi numerii norii albi, primii nori de primăvară. tradiţiile sunt bune, dar tu ai ales un drum care trece şi dincolo de modern, dincolo de ce înseamnă a-ţi trăi viaţa, chiar şi aşa, departe de natură. şi-i mai îmbolnăveşti şi pe alţii. şi gata. ceva trebuie făcut. şi n-am de gând să reinventez roata, aşa că-mi rămâne altceva de făcut (cum bine-a spus cineva cu un post mai jos).

aviz celor care s-au obişnuit să creadă că scriu foarte mult despre mine:
acest text nu este despre mine.

feel free to comment.

4 comments:

  1. cine renunță la vise, devine umbră...
    cine renunță la sine își pierde ultima fărâmă de umanitate. oamenii vor să evolueze, să calculeze și să raționalizeze tot. dar nu-și dau seama că rațiunea se naște din teamă și că tot adevărul de care au nevoie se ascunde în simplitatea unui gest...

    ReplyDelete
  2. Orice ar fi, începând de azi, acest text nu mai este despre mine. :D

    ReplyDelete
  3. şi când te gândeşti că existau oameni care îşi făceau timp pentru "sărbătoarea florilor de cireş"...oameni care extrăgeau din asta fericirea în stare pură...

    unde atâta grabă?
    ştii,ai putea fi considerat un om-radar...poate că toţi cei care văd acolo unde restul nu văd nimic,sunt făcutţi ca să atragă atenţia şi să sancţioneze,să ne oprească din fugă şi să ne dea ceva educaţie rutieră...educaţia rutieră a celeo infinit de multe benzi de pe autostrada asta pe care o numim viaţă.

    ReplyDelete
  4. nu cred că cine renunţă la vise devine umbră şi că cine renunţă la sine îşi pierde orice urmă de umanitate.
    @MariD: asta e bine, dar aşa cum l-am gândit, mă îndoiesc că ar fi putut fi vreodată despre oameni ca tine. :) e un text prea dur.
    @zor de zi: aş vrea atunci să fiu propriul meu radar.

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare