30 May 2011

lectie importanta. luni.

pinterest.com

ce a invatat verde ursuz printr-un experiment pe care si-a promis azi-dimineata ca nu il mai repeta. tocmai ii spuneam cuiva zilele trecute ca nu mai cred in comunicarea aceea directa si sincera cand ii spui omului ce ai pe suflet, indiferent de consecinte. dar am invatat ca ai de suportat consecinte mai grave atunci cand nu comunici. atunci cand nu spui clar si raspicat ce vrei de la viata. noi nu putem sa citim gandurile celor din jur. si daca uneori ni se pare ca celalalt ghiceste ce vrem noi, ei bine, e doar in mintea noastra care are intotdeauna la dispozitie metode numeroase prin care sa nascoceasca cele mai complicate, putin probabile si aiuritoare teorii.

sigur, si mie mi-ar placea ca intre reclama la dulcolax si nutriday sa apara si un spot la pastila minune care te scapa de framantari. un medicament minune eliberat fara prescriptie medicala pe care sa-l iei atunci cand treci printr-o dilema.

nu ne ramane decat sa ne compunem singuri un tratament prin care sa ne lecuim de aceste ganduri care ne despart, fara sa ne dam seama, de lucruri pretioase din viata. zambesc de foarte multa vreme chiar si atunci cand ma supar. si zambesc pentru ca mi-am reamintit acum ceva timp ca uitasem cum poti sa zambesti. mi-am propus sa ma schimb in continuare si atunci cand alegi sa faci o astfel de schimbare, trebuie sa modifici multe in jurul tau. totul porneste de la tine, din interior, dar trebuie sa faci curat si printre oameni. sa mai renunti la unii, sa indraznesti sa-i lasi pe altii in viata ta.

sa ai ochii deschisi, bine deschisi, sa te poti razgandi atunci cand trebuie. si atunci cand treci printr-un moment mai putin fericit, sa te intrebi daca alegi sa te intristezi in continuare sau sa mergi mai departe. e important sa iti amintesti intotdeauna ca ai de ales. si sa nu uitam ca avem superputeri. de zane sau de eroi, dar le avem. nu uriase, dar suficiente cat sa ne treaca peste inca un pod subred.

zambesti? :)

2 comments:

  1. acum nu zâmbesc. mi-e că următoarele zile le voi petrece în pat, dormind şi voi merge ca un zombie până la baie şi înapoi.

    ReplyDelete
  2. inimă dragă, tare-aş vrea să fac şi eu acelaşi lucru. să scap de senzaţia că deşi e ordine exterioară, nu mai rămâne timp pentru a face ordine şi-năuntru. aşa că să te odihneşti zilele acestea. :)

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare