25 March 2011

clipa scurtă a fiecărei zile

n-aş putea să mai descriu stările şi dimineţile. e-atâta linişte în jur şi mi-e atât de drag să am în jur doar cărţi, tocmai acum, când scrisul unei ultime lucrări ar trebui să fie prima grijă. dar mirosul de ceai nu îmbie la scris atât cât ademeneşte la lectură. am recitit ieri utopia, după ani, şi-am ştiut că a fost un moment potrivit. am început steppenwolf, dar haruki murakami mă farmecă într-un mod cumplit şi trăiesc, şi în afara cărţii, în aceeaşi lume din paginile ei.

sunt stări despre care nu pot să mai vorbesc. sunt schimbări, sunt multe străzi - mult prea multe, am obosit să merg din punctul x în y, mă simt ca un bătrân neputincios - sunt locuri, bănci peste care suflă un vânt mult prea rece, şi nu mai sunt decât prea puţine încăperi, ba nu, mai e doar una, în care să mă regăsesc şi să am grijă de mine.

sunt şi cutiile cu medicamente lângă pat, să întregească parcă acest potret al unui om care şi-a luat liber nu de la munca de zi cu zi, ci de la oameni.

3 comments:

  1. Insanatosire grabnica, weekend minunat si lectura placuta!

    ReplyDelete
  2. Insanatosire grabnica.
    Cateodata este necesar sa luam pauza.
    Viata asta e prea dura pentru noi.
    Toate cele bune :)

    ReplyDelete
  3. multumesc.

    as vrea sa pot lua o pauza, doar ca uneori nu-ti ramane timp si ajungi in acea stare in care treci prin saptamani ca prin vis.

    ReplyDelete

With the past, I have nothing to do; nor with the future. I live now. Ralph Waldo Emerson

Don’t pray when it rains if you don’t pray when the sun shines.




îmi ţin fericirea în buzunare, în zeci de buzunare cusute pe dos.

My photo
scriu pentru mine, ca să cresc mare